Biografie

Zijn jeugd bracht hij door in nauwe verbinding met de natuur. Daarna voltooide Jan Janssen verschillende studies waaronder ingenieur aan de IHAM Antwerpen, één jaar psychologie aan de VUB, Brussel, drie jaar intuïtieve ontwikkeling in Antwerpen, vier jaar Brennan Healing Science in New York, twee jaar lerarenopleiding BBSH in Long Island en Miami, verschillende opleidingen voor begeleider in familieopstellingen in Groningen – NL, Watsu en Wata in België.

Sinds 1994 bestudeert en beoefent hij meditatie technieken en boeddhistische filosofie met Tibetaanse monniken. Sinds 1999 beoefent hij Ashtanga yoga en andere yoga. Hij vervolgt een opleiding in Integrative Aquatic Therapy.

Hij is zelfstandig zaakvoerder en leidt sinds 1998 cursussen en workshops in bewustwording en zelfontplooiing. Van 2000-2009 was hij leraar aan de faculteit van de Barbara Brennan School of Healing: in Miami, in Oostenrijk en in Duitsland. Van 2009-2012 was hij medewerker in de Psychonergetics training in Barcelona, Spanje.

Jan heeft diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing vaardigheden ontwikkeld: Hara Dynamiek, TransformationTraining, Énergies Subtiles, Sons Divins, … en heeft intussen honderden studenten onderwezen in korte termijn en lange termijn trainingsprogramma’s.

Mensen uit alle beroepscategorieën vinden hun weg naar Jan voor integrale coaching: een begeleiding om het volle potentieel vrij te maken van alle dimensies van het mens zijn in een coherent geheel.

Verder verdiept hij zich zowel in Oosterse als Westerse spiritualiteit: Tibetaans Boeddhisme, christelijke mystiek, Pathwork en Ashtanga Yoga zijn de voornaamste peilers, maar Jan’s open geest herkent de juweeltjes in vele traditionele en moderne stromingen.

Hij kan innig genieten van wandelen, meditatie, studeren, dansen, schrijven, humor, diep contact met vrienden, op zichzelf zijn en de kleine dingen des levens.

Comments are closed.